Despre Toro

Despre Toro

Toro a implinit in 2014, 100 ani de existenta.

In 2015 a avut aproape 2,7 mld euro incasari, 68% din segmentul profesionist si 31% din rezidential. Doar 1% din incasari se fac prin magazine proprii.

Pentru 2016, Toro are ca target, cresterea incasarilor cu 5% desi competitia accelereaza puternic.

Doua treimi dintre masinile de tuns iarba pentru uz caznic, ce se vand in SUA prin similare magazine precum Dedeman din Romania, sunt Toro.

Toro are 2 locatii de productie, principala se afla in Mineapolis iar a doua se gaseste in Anglia.

Compania Toro este listata la bursa de valori din New York, de mai multi ani, avand (ca exemplu) in 10 Feb 2013, valoarea de 45,39 dolari pe actiune.

Reputatia Toro este construita pe grija superioara pentru clienti si inovatie constanta.

Conform unor statistici actuale si neutre, Toro detine mai bine de 60% din piata globala pentru masini profesionale de tuns gazon la golf. Ceilalti doi competitori Jhon Deere si Jacobsen, detin fiecare cate 20 %.

Divizia de irigatii a Toro, este de asemeni foarte puternica. Spre exemplu, intr-un studiu facut de revista Golf Digest (cea mai importanta revista de golf din lume) 68 din top 100 terenuri de golf din lume, votate de jucatori, folosesc doar sisteme de irigatii Toro.

Cele mai puternice cluburi de fotbal din lume, precum Manchester United, FC Barcelona, Bayer Munchen, etc – detin doar masini de tuns gazon de la Toro.

Produsele Toro se remarca fata de concurenta prin:

  • cost total de intretinere mai mic,
  • o mai usoara / rapida posibilitate de a schimba optiunile masinii,
  • cea mai buna calitate a gazonului dupa tundere,
  • o durata de viata mai lunga pentru produse,
  • un sistem de servicii post vanzare, mai bine pus la punct.

Toro s-a extins in utime 2 decenii si prin achizitii. Astfel detine alte 6 brand-uri: Exmark, Lawnboy, Irritrol, Lawngenie, Pope, Hayter.

Pe irigatii, prin Irritrol, sunt leaderi de piata in Romania (ca si volum vandut), inaintea brandurilor de top precum Hunter si Rain Bird care se afla pe locul 2 si 3. Irigatiile Toro sunt pe locul 4 in Romania, in 2016.